Wat te doen met spaargeld?

Nieuws - 7 juli 2016

Gelezen in Fiscalert.Spaar idee

De spaarrente blijft maar dalen. Wat kunt u het beste doen met uw spaargeld?

De huidige lage rentes zijn het gevolg van het geldverruimingsbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB), die het geld nu gratis uitleent aan banken. De gedachte is dat die banken met dat geld goedkope kredieten aan bedrijven en consumenten kunnen verschaffen waarmee de haperende motor van de economie weer op stoom kan komen.

De ECB heeft eigenlijk maar één doel: de inflatie in Europa rond de twee procent krijgen. De inflatie is dan onder controle, wat goed is voor de economie. Maar het is maar zeer de vraag of het ECB-beleid de gewenste vruchten afwerpt. Een ‘sprong in het duister’ noemde Nout Wellink, voormalig president van De Nederlandsche Bank, het besluit van de ECB om de belangrijkste rente te verlagen naar nul procent. Wat er ook van zij, spaarders en pensioengerechtigden zijn er stevig de dupe van. De verwachting is dat de spaarrente komende tijd nóg verder omlaag gaat…

Het advies van SamenInGeld: investeer vandaag nog in projecten met minimaal 4% rente, veel zekerheid en AFM vergunning!

Direct investeren

 

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld
Maak gebruik van dit formulier om je vraag te stellen en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen...