Samenvatting nieuwe regels crowdfunding

Crowdfunding blog - 24 mei 2016

Sinds 1 april 2016 heeft de AFM nieuwe regels voor crowdfunding ingevoerd. De samenvatting van deze regels treft u hieronder aan:

1. Voortaan moet elke investeerder die een bedrag van 500 euro of meer investeert via een crowdfunding platform een investeerderstoets afleggen. Bij iedere volgende investering waarbij het totaal geïnvesteerde bedrag van 5.000 euro voor het eerst wordt overschreden, dient een beperkte versie van de toets worden afgelegd.

2. Voortaan kan een investeerder via een platform in totaal niet meer dan 80.000 euro investeren in leningen (voorheen 40.000 euro). Voor aandelen crowdfunding is dit niet meer dan 40.000 euro (voorheen 20.000 euro).

3. Een investeerder heeft de mogelijkheid om een investering actief te bevestigen dan wel binnen 24 uur te ontbinden. De AFM vindt het belangrijk dat de investeerder bewust een keuze maakt te investeren en daarom dient een mogelijkheid tot reflectie worden geboden.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de AFM.

 

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld
Maak gebruik van dit formulier om je vraag te stellen en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen...