DNB: innovatie biedt kansen en risico’s voor de financiële sector

Nieuws - 26 januari 2016

DNBTechnologische innovatie wordt gezien als één van de belangrijkste krachten die de financiële sector in de komende jaren zal beïnvloeden. Innovaties in betalingsverkeer, kredietverlening, vermogensbeheer en verzekeren vormen uitdagingen voor de verdienmodellen van gevestigde financiële instellingen, maar bieden ook tal van kansen. DNB onderneemt actie om de positieve bijdragen van technologische innovatie te faciliteren en tegelijkertijd de potentiële risico’s hiervan te adresseren.  

De vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer der Staten-Generaal organiseerde daarom op 21 januari 2016 een rondetafelgesprek over het onderwerp technologische innovatie in de Nederlandse financiële sector. DNB publiceerde ook een onderzoeksrapport onder de titel ‘Technologische innovatie: kansen en risico’s voor de financiële sector’ dat de basis vormt van het Position Paper.

 

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld
Maak gebruik van dit formulier om je vraag te stellen en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen...