Crowdfunding kansen in de bouw- en vastgoedsector

Nieuws - 3 oktober 2014

[ bron: Cobouw ]

Crowdfunding wint vooral terrein bij kleine projecten

Crowdfunding maakt een opmars in de bouw- en vastgoedsector. In het bijzonder kleine bouw- en verbouwprojecten waarin Piermaximaal 2,5 miljoen euro wordt geïnvesteerd, lenen zich voor deze vorm van financiering. Daarnaast worden particuliere investeerders gezocht voor onder meer de ontwikkeling van zonnepanelen en zelfs voor de ontwikkeling van een nieuw type inbraakproof slot voor huisdeuren.

Het grootste bouw gerelateerde crowdfundingsinitiatief tot nu toe is De Pier in Scheveningen. De plannen om de verpauperde en inmiddels gesloten wandelpromenade in de kustplaats een woonbestemming te geven vergen een investering van zo’n 27 miljoen euro. “Inmiddels is hiervoor 15 miljoen euro via crowdfunding beschikbaar”, zegt Berci Florian, woordvoerder van vastgoedadviseur Cooper Feldman, die het initiatief voor het project nam.

Het hele artikel is beschikbaar via de website van Cobouw.

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld
Maak gebruik van dit formulier om je vraag te stellen en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen...