Crowdfunding als alternatief voor vastgoedfinanciering?

Crowdfunding blog - 1 oktober 2014

Onderzoek en scriptie van C.J. Bekers

HVA (Hogeschool van Amsterdam), studierichting: Bouwtechnische Bedrijfskunde

Christian Bekers heeft een scriptie over vastgoed en crowdfunding geschreven. Wij hebben namens SamenInGeld met veel plezier een kleine bijdrage aan het onderzoek geleverd. Het onderwerp sprak ons natuurlijk bijzonder aan!

Uitgangspunten
Christian Bekers: “Crowdfunding wordt op dit moment wereldwijd geïmplementeerd. In Nederland begint crowdfunding ook steeds meer zijn naam te vestigen. De sector die momenteel ook aandacht krijgt van Real-Estate-1-7crowdfunding, is de vastgoedsector. In Nederland staat crowdfunding binnen deze sector echter nog in zijn kinderschoenen, wat ik tijdens dit onderzoek heb kunnen waarnemen. Crowdfunding leent zich niet alleen goed als een alternatieve financieringsmogelijkheid, maar biedt nog veel meer mogelijkheden voor ondernemers en investeerders in het vastgoed.”

Onderzoek
De hoofdvraag van het onderzoek was: “Wat is de meerwaarde van crowdfunding, wanneer deze vorm van financieren wordt gebruikt voor vastgoed gerelateerde projecten en kan crowdfunding daarmee een oplossing zijn voor de financieringsproblematiek in het vastgoed?”

De scriptie – met alle resultaten van het onderzoek – is als PDF beschikbaar: Afstudeerscriptie C.J. Bekers

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld
Maak gebruik van dit formulier om je vraag te stellen en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen...