De brokstukken oftewel: de risico’s van ons vak

We vallen maar gewoon met de deur in huis. Wij zijn een crowdfunding-platform waarop jij jouw project aan particuliere en zakelijke investeerders kunt aanbieden. Helaas hebben we daarbij geen invloed op de mate van interesse en de daadwerkelijke opbrengst van jouw project op ons platform. Het kan dan ook voorkomen dat je niet het beoogde aantal investeerders aan jouw project weet te binden. We bieden je dan alsnog de keuze om het verminderde bedrag als financiering te accepteren of om van de volledige financiering af te zien. Ongeacht voor welke optie je gaat, ben je altijd minimaal € 1000,- aan bemiddelings- en administratiekosten kwijt.

In gebreke blijven

We gaan er natuurlijk vanuit dat je er alles aan doet om aan jouw betalingsverplichtingen te voldoen. Wanneer dit niet meer lukt, neemt stichting investeerders SamenInGeld de incasso van de huuropbrengst van je over. Hiertoe hebben zij het recht. In het geval dat dit niet voldoende is, wordt overgegaan tot de verkoop van het onderpand. Eerst krijgen de investeerders uit schijf 1 hierbij hun geld terug, gevolgd door degene uit schijf 2 en daarna die van schijf 3. Als laatste ben jij als eigenaar aan de beurt.

Een veranderende markt

Het kan ook voorkomen dat de waarde van jouw pand door toedoen van de marktwerking daalt. De hoogte van jouw lening verandert hierdoor niet. Je zult in deze situatie nog steeds aan alle betalingsverplichting moeten voldoen binnen de overeengekomen periode van aflossing.

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld
Maak gebruik van dit formulier om je vraag te stellen en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen...