Veelgestelde vragen over lenen.

Kan iedereen zich aanmelden voor een lening?

Ja dat kan, mits je dit, indien van toepassing, via een hypotheekadviseur doet. Om je project op ons platform onder de aandacht van investeerders te brengen, dien je echter aan een aantal voorwaarden te voldoen. Onder het kopje Lenen, lees je hier alles over.

Wat gebeurt er als mijn project niet genoeg investeerders aantrekt?

Het kan inderdaad voorkomen dat een project niet genoeg investeerders aantrekt gedurende de looptijd van een crowdfundingcampagne. Je mag als geldlener dan altijd bepalen of je met het opgehaalde –niet volledige bedrag- toch een geldlening aan wilt gaan. Is dit het geval, dan worden de stukken alsnog naar de notaris gestuurd. Je kunt ook besluiten af te zien van de financiering. De al eerder betaalde   € 1000,- aan bemiddelings- en administratiekosten vervalt dan niet.

Hoe beoordeelt SamenInGeld projecten?

Een project wordt allereerst beoordeeld door je hypotheekadviseur. Als hij of zij het project positief beoordeelt kun je het indienen bij SamenInGeld middels het bij ons op te vragen aanvraagformulier. Vervolgens stellen wij onze leners onder andere verplicht:

  • minimaal 20% eigen inleg;
  • taxatie van het pand door taxateur aangewezen door ons, inclusief opbouw verhuurmogelijkheden;
  • gemeentelijke goedkeuring voor verhuur aan particulieren;
  • huurcontracten;
  • een door ons uit te voeren kredietwaardigheidscheck van de lener bij BKR;
  • een bewijs van brandveiligheid indien van toepassing;
  • kopie opstalverzekering en bewijs van betaling daarvan.

 

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld
Maak gebruik van dit formulier om je vraag te stellen en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen...