Veelgestelde algemene vragen.

Wat is er zo uniek aan SamenInGeld? [ video ]

Wat zijn de risico’s voor investeerders?

Wat zijn de risico’s voor investeerders?

  1. Het onderpand raakt geheel of gedeeltelijk beschadigd. Om dit risico zo veel mogelijk in te perken eist SamenInGeld een opstalverzekering en vraagt daar elk jaar het betaalbewijs van.
  2. De projecteigenaar voldoet niet aan zijn betaalverplichting. Om dit risico in te perken is in de hypotheekovereenkomst opgenomen dat we de huurstroom dan in beslag mogen nemen. Als  dat niet voldoende is wordt overgaan tot verkoop van het onderpand. Wanneer de verkoop heeft plaatsgevonden ontvangen de investeerders uit schijf 1 als eerste hun investering terug daarna de investeerders uit schijf 2 en indien er dan nog geld over is de projecteigenaar.  Deze projecteigenaar zal er derhalve veel aan gelegen zijn om het niet zo ver te laten komen. Een 100% garantie dat daarmee uw investering is veiliggesteld kunnen we u niet geven, maar we doen er alles aan om dit risico zo klein als mogelijk te maken.

Wat maakt SamenInGeld anders dan andere crowdfunding platforms?

Wij bieden meer zekerheden dan andere crowdfunding platforms. We vragen leners om een hypothecaire zekerheid, waarmee de investeerder altijd het eerste recht heeft op teruggave als er financiële onzekerheid ontstaat. Eerder zelfs dan de belastingdienst. Ook verstrekt SamenInGeld niet meer dan 85% van de marktwaarde in verhuurde staat als lening.

Bij SamenInGeld gaat het om een lening tussen een lener en investeerders met betaling van rente en aflossing. Daarin lijken wij op een bank. Bij andere vormen van crowdfunding krijgen investeerders voor hun inleg vaak een product terug of ze krijgen kortingen.

Percentage en termijn zijn niet altijd vastgelegd door het crowdfundingsplatform en deze worden soms overgelaten aan de lener. Wij leggen alles vast.

Wat is de reden van samenwerking van SamenInGeld met erkend hypotheekadviseurs?

De reden is dat wij zekerheid, kwaliteit en betrouwbaarheid willen bieden en wij werken graag samen met professionals uit de branche die alles weten van hypotheken, vastgoed, sparen, beleggen en investeren. Alle erkend hypotheekadviseurs hebben een AFM-vergunning, voldoen aan hoge opleidingeisen en hebben ruime praktijkervaring.

Toelichting van SamenInGeld op vakbeurs voor hypotheekadviseurs:

Wat is een hypothecaire lening?

Een hypothecaire lening is een lening die door een notaris vastgelegd wordt. Dit type lening geeft de zekerheid dat er geen andere leningen op het pand aanwezig zijn. Vanuit de investeerprofielen is er een eerste, tweede en derde hypotheekinschrijving voor de verschillende rentepercentages van de verschillende profielen.

Toelichting SamenInGeld: De hypotheekinschrijving geeft investeerders een hypotheekrecht. Dit hypotheekrecht houdt in dat u het recht heeft als eerste schuldeiser op te treden wanneer de lener niet aan zijn betalingsverplichting voldoet. De stichting SamenInGeld voert  dit recht namens u uit.

Met onze voorwaarden aan leners beperken wij voor investeerders het risico. Er is echter altijd een mogelijkheid dat (een deel of het geheel van) uw investering verloren gaat. Dit risico is afhankelijk van uw investeringsprofiel. Met name in profiel 1 is dit risico erg klein. Uw risico ontstaat bij een noodgedwongen verkoop van het onderpand. Alleen als er minder dan 85% van de aangenomen waarde voor wordt ontvangen. Deze waarde is inclusief de te maken kosten van verkoop. De afrekening vindt plaats in volgorde van profiel.

Wat zijn de uitgangspunten voor adviseurs?

• Leners kunnen voor advies en aanvragen alleen terecht via hypotheekadviseurs

• Kantoren met erkende adviseurs en AFM vergunning voor bemiddeling kunnen deelnemen

• Investeerders (‘spaarders en beleggers’) worden ook benaderd door hypotheek- en vermogensadviseurs

• Het concept vormt een win-win situatie voor lener, investeerder én hypotheekadviseur

• Investeerders kunnen ook via www.sameningeld.nl investeren in onroerend goed projecten

• (Online) marketingacties, netwerkevents, nieuwsbrieven en ondersteuning via SamenInGeld

• Rechtstreekse bezoekers aan de website worden doorverwezen naar hypotheekadviseurs

• Eenmalige kosten voor adviseurs; € 250,- exclusief btw. Geen maandelijks abonnement!

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een nieuwere vorm van lenen. Iemand zet een project op de website en vraagt anderen te investeren. Deze crowdfunder krijgt geen lening in één keer van de bank, maar van verschillende investeerders. Zij brengen het geld bij elkaar.

Op onze site gebruiken wij voor degene die het geld leent het woord lener. Voor alle mensen, zoals ondernemers, familie, vereniging of vrienden die geld inleggen voor dit concept, gebruiken wij het woord investeerder.

Hierbij een korte uitleg via Youtube.

Waarom moet er een hypothecaire lening worden vastgelegd bij SamenInGeld?

Een hypothecaire lening is een lening die door een notaris vastgelegd wordt. Dit type lening geeft de zekerheid dat er geen andere leningen op het pand aanwezig zijn. Het geeft de investeerder de zekerheid dat hij als eerste zijn geld terugkrijgt op het moment dat er onverhoopt financieel iets misgaat. Nog eerder dan de belastingdienst.

We adviseren investeerders om slechts een verantwoord deel van hun vermogen te investeren in crowdfunding projecten. Het is daarnaast verstandig om de inleg te spreiden over meerdere projecten.

SamenInGeld
Maak gebruik van dit formulier om je vraag te stellen en we zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen...